Близу и далеч

Евроком и Кейбълтел обявиха новата си марка — blizoo.bg (произнася се „близу“)

Ще поразсъждавам върху сайта.

Близу и далечПоложителното – това е най-смелата марка на голяма и известна фирма и е знак, че българският бизнес излиза от провинциализма си и показва, че може да бъде добър бизнес и без костюм и вратовръзка. Лилава медуза като лого и лилави цветове като фирмени цветове – светлинни години преди останалите.

Негативното –

1. Твърде много шаренийка и визуални ефекти. Всяка подстраница си има колаж, и почти всяко движение на мишката предизвиква някакво мърдане – нищо лошо, но и просто преминаване с мишката през линковете на навигацията ни показва колажите. Безмислено.Също толкова безмислен е флаш облакът с етикети долу дясно. Изглежда добре на графичен проект, но дразни непрекъснатото джуркане на етикетите.

2. Твърде разхвърляно – сайтът на един кабелен оператор има няколко функции – да покаже предлаганите услуги и програми, да обясни покритието, да каже къде са офисите, и да те светне на някоя промоция, ако има такава.

3. Твърде абстрактно – функционалността на сайта е олицетворена с абстрактни представители на животинския свят, които трябва да отговарят за втората половина на името (...zoo). Поддръжката се прави от екип на F1 обаче и там животинско присъствие няма. Абстракциите определено пресоляват манджата.

Извод – сайтът не е толкова добър, колкото би трябвало и му липсва сдържаност, което първоначално ще предизвика гримаси сред консервативната българска публика. Това не е проблем, обаче. Щом публиката преглътна ранния Мтел заедно с «криейтива» му, Близу ще ѝ се види детска играчка.

This entry was posted in ... and tagged , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

10 Comments

 1. Posted 17/05/2010 at 17:02 | Permalink

  Тъкмо се чудех какви бяха тия шапки на blizoo дето гледахме в събота :)

 2. Posted 18/05/2010 at 16:55 | Permalink

  малко са се осрали с ребрандинга, а сайтът специално е доста слаб. и двата оператора имаха по-читави сайтове преди

 3. cable
  Posted 19/05/2010 at 12:52 | Permalink

  Флаш на кило — имитация на веб 2.0. Опитайте се да намерите списък на програмите в пакетите — няма. Затрили са форума на кейбълтел, пълен с ценна информация — техническа и всякаква, с разумни предложения на потребители и естествено с критики. Ще има да патим.

 4. Posted 20/05/2010 at 11:35 | Permalink

  Аз поне списъкът с цифровите програми не го намерих.

  Формата яко е победила съдържанието.

 5. Posted 20/05/2010 at 12:51 | Permalink

  А сайтът им така и не се отваря... Да е.а и некадърниците!

 6. Posted 24/05/2010 at 16:22 | Permalink

  Изключително хаотичен и неподреден сайт, а и този преобладаващ лилав цвят просто ме потриса.

 7. красимир
  Posted 25/05/2010 at 21:51 | Permalink

  какво е това, близу. искам подробна информация.

 8. Dalech
  Posted 26/05/2010 at 14:17 | Permalink

  Тази компания е много странна, колкото повече се обединява и разраства, толкова «по-интересни» решения взема. Освен малцината избрани, които са наясно с ексцентричната близалка, надали някой от клиентите им се сеща за какво сатва въпрос. Вероятно нещата са минали през рекламна агенция, която е дала предложението, от маркетинга и ракламата умно са премигвали за да не покажат че хич ги няма в тази област. Следва лошо изпълнение поради ограничения бюджет, защото парите са изхарчени някъде по трасето.

 9. потърпевш
  Posted 12/11/2010 at 17:10 | Permalink

  Горещо съветвам всички въобще да се ангажират с договори с Близу. Този вече мега кабелен оператор не може да си управлява услугите. Поддръжката им е под всякаква критика. Не можеш да се свържеш с никого освен с Контакт центъра, а там са сложени някакви хора, които са научени да отговарят с 10-ина клишета: Да, ще предадем на колегите за проблема; Да, ще ви де обадим; Да, колегите работят по въпроса; Да, предадено е на колегите; Да, по договор отстараняването на пролбема е до 72 часа и т.н. и т.н. От почти година ползвам в София комбинираната услуга кабелна телевизия + телефон, като услугата телефония е с БЕЗОБРАЗНО качество още от самото начало. На практика може да се каже, че нямам телефон, поне веднъж на 2 месеца въобще няма сигнал и проблемът се отстранява след поне 3 обаждания в Контакт центъра за не по-малко от 2 денонощия. За последния месец около 1/3 от времето не е имало телефон. Опитах се да инициирам прекратяване на договора преди изтичане на срока – насочват те да подаваш жалби, които са без каквато и да е стойност, защото според общите условия те трябва да им отговорят в едномесечен срок, и какво от това ако (дали) получиш отговор, качеството на услугата ще се промени ли? Дълбоко се съмнявам.

  Не съм ползвала, нямам и намерение да ползвам цифровата им телевизия, представям си какво е качеството на услугата.

 10. anjela
  Posted 26/12/2010 at 12:05 | Permalink

  близу е бившия кабелен оператор евроком вече продаден на нов собственик

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free

Switch to our mobile site